08-10-11

Een analist van ING verwacht niet dat AB InBev werkt aan een overname. De genoemde overnameprijs van 80 miljard dollar is in de ogen van de analist te hoog.

Een overname van SABMiller door AB InBev is onwaarschijnlijk op dit moment. Dit zegt Gerard Rijk van ING in reactie op een artikel in de Braziliaanse pers dat een bod van 80 miljard dollar wordt voorbereid. De analist haalt verschillende argumenten aan waarom een overname op dit moment en tegen de genoemde prijs niet logisch lijkt. Allereerst de versnipperde markten in Afrika en Oost-Europa die SABMiller bedient. AB InBev gelooft volgens Rijk juist in grote markten waar schaalvoordelen kunnen worden gerealiseerd.

 

Daarnaast is een overname van deze omvang (80 miljard dollar) onder de huidige economische omstandigheden moeilijk te financieren en werkt AB InBev juist aan het terugbrengen van zijn schuld. Ook vindt Rijk de prijs van 80 miljard dollar "erg hoog".

 

Tot slot levert een overname ook problemen op op het gebied van bestaande joint ventures en desinvesteringen zullen volgens Rijk niet opleveren wat ze waard zijn.

 

Een overname tegen een bedrag van 80 miljard dollar noemt Rijk zeer slecht voor aandeelhouders. De analist gelooft ook niet dat AB InBev aan een overname van SABMiller werkt. ING heeft een Koopadvies op AB InBev bij een koersdoel van 52,50 euro.

 

10:31 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.