01-02-10

VAKBOND HAALT SLAG THUIS

De sociale partners ACV-LBC, ABVV-BBTK hebben hun slag thuis gehaald ivm het verwerpen van het herstructureringsplan, met 299 ontslagen, in kader van de wet renault. 

Na 15 dagen en nachten actie gevoerd te hebben aan de ingangen van de brouwerijen, Leuven, Luik en Hoegaarden, zijn we erin geslaagd de directie op hun knieën te krijgen, om het herstructureringsplan op te bergen.

Het is meer dan 15 jaar geleden dat een vakbond nog zo een slag heeft thuis gehaald dan nu, met het plan te kunnen verwerpen in kader van de wet renault. Doch moeten we goed beseffen dat we een veldslag gewonnen hebben, maar zeker geen oorlog.

InBev zal dit zeker zomaar niet laten voorbij gaan, maar met een sterke vakbond en de solidariteit van onze werknemers, zal het zeer moeilijk voor InBev zijn om zonder ons te passeren, ontslagen en dergelijke te kunnen uitvoeren.

Bij deze wil ik alle werknemers, sympathisanten, media en vele andere, die ons gesteund hebben, nogmaals bedanken. Zonder jullie was het zeker niet gelukt. Mochten er toch nog werknemers zijn, die zich nu geviseerd voelen door de werkgever, gelieve ons dan op de hoogte te brengen. Alleen zo kunnen we jullie helpen! 

19:14 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En nu ???
Stillekens allemaal naar de slachtbank ???
Onze goeie ouwen stella weg uit Leuven ???
Ik hoop dat AVC dan één van de eerste is.

Gepost door: ik | 11-02-10

De commentaren zijn gesloten.