02-09-09

AB INBEV VERHOOGT BIERPRIJZEN IN DE VS

 

AB InBev, 's werelds grootste brouwer, gaat zijn bierprijzen in het grootste deel van de VS verhogen. Dat kondigde David Peacock, topman van de Amerikaanse divisie van het bedrijf, afgelopen nacht aan. Ook sectorgenoot MillerCoors werkt aan hogere bierprijzen. Samen controleren beide bedrijven 80 procent van de Amerikaanse biermarkt.
 
Nog geen details
Peacock gaf geen details over welke biermerken duurder zullen worden. Ook de omvang van de prijsverhoging werd niet meegedeeld. Hij beperkte zich met de stelling dat het zou gaan om "het merendeel van het volume in het merendeel van de VS". De verhoging komt er later dit jaar. Volgens de brouwer zouden de meeste Amerikaanse retailers instemmen met de hogere prijzen.
 
Kritiek
De Wall Street Journal citeert niettemin een retailer die minder gelukkig is met de beslissing van de brouwer. "Dit krijg je bij een gebrek aan concurrentie", klinkt het bij de topman van een drankenwinkelketen. "Als twee bedrijven 80 procent van de markt controleren, kunnen ze zonder al te veel volumeverlies hun prijzen optrekken." 

20:47 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.