02-09-09

AB INBEV HOUDT GASPEDAAL BESPARINGEN SREVIG INGEDRUKT

 

's Werelds grootste brouwer AB InBev zit ver voor op schema om dit jaar 1 miljard dollar te besparen. Na zes maanden staat de teller al op 610 miljoen dollar. De resultaten over het afgelopen kwartaal kwamen, vooral op het vlak van bedrijfskasstroom en bedrijfswinst, afgetekend boven de verwachtingen uit.

De totale volumes liepen, zoals verwacht, wel terug. De totale daling bedroeg 1,1 procent tot 105,2 miljoen hectoliter, in lijn met de verwachtingen. De omzet belandde onder de gemiddelde verwachting. AB InBev rapporteerde 9.501 miljoen dollar omzet, terwijl analisten hadden gerekend op 9.659 miljoen dollar.

Bedrijfswinst hoger dan analistenprognose

De rest van de resultatentabel ziet er echter stukken beter uit. De genormaliseerde ebitda (bedrijfskasstroom zonder uitzonderlijke elementen) kwam uit op 3.596 miljoen dollar, bij een analistenverwachting van 3.216 miljoen dollar. De bedrijfswinst (ebit) bedroeg 2.901 miljoen dollar, beter dan de analistenprognose van 2.543 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 1.134 miljoen dollar. Analisten hadden vooraf gerekend op 1.045 miljoen dollar. 

Ook het afgelopen kwartaal bleef AB InBev druk besparen binnen de groep die vorig jaar ontstond bij de overname van Anheuser-Busch door InBev. Tijdens het tweede kwartaal werden opnieuw 315 miljoen dollar aan synergieën gerealiseerd. Dat brengt het totaal voor 2009 voorlopig op 610 miljoen dollar. Daarmee ligt de brouwer voor op het schema om tegen het einde van het jaar 1 miljard dollar te besparen. (belga/mvdb)

20:45 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.