18-06-09

AKKOORD OVER NIEUWE CAO ARBEIDERS AB-INBEV

 

Directie en vakbonden bij Anheuser-Busch InBev België hebben na een volledige dag onderhandelen in de nacht van woensdag op donderdag een akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor de arbeiders gedurende de komende twee jaar. De gesprekken verliepen onder hoogspanning want de vakbonden dreigden ermee over het hele land onmiddellijk een staking uit te roepen bij AB InBev als er vandaag geen overeenkomst zou worden bereikt.

"Naast hetgeen het interprofessioneel akkoord garandeert - met name 125 euro netto extra in 2009 en de 250 euro in 2010 - hebben we een verhoging bekomen van de ploegenpremie en anciënniteitspremie. Op vlak van tewerkstelling garandeert AB InBev bovendien tot juni 2011 geen sluitingen, geen herstructureringen noch outsourcing van activiteiten. Het is voor het eerst dat men zo'n belofte doet", aldus vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV).

Ook de directie reageert positief. "We zijn tevreden dat op een constructieve manier een goed en evenwichtig akkoord kon worden uitgewerkt met aandacht voor zowel koopkracht als tewerkstelling. We beschouwen dit als een positieve uitkomst zowel voor de arbeiders als voor de organisatie", aldus Eric Lauwers, topman van de Benelux-organisatie binnen AB InBev, in een mededeling. 


20:39 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.