28-04-09

ENORME BONUSSEN BEDRIJFSTOP AB INBEV GOEDGEKEURD

 

De aandeelhouders van Anheuser Busch Inbev hebben vandaag op de aandeelhoudersvergadering in Brussel de vooropgestelde bonussen voor de bedrijfstop goedgekeurd met een meerderheid van 97,83 procent. Volgens de woordvoerster kaderen de bonussen in de bedrijfsstrategie en zijn ze in het belang van het bedrijf.

"Het betreft hier bonussen die mogelijk binnen 5 à 10 jaar worden uitbetaald in de vorm van aandelen en dus variabel zijn. Onze verloning is geënt op een high-perfomance wat meebrengt dat er uitstekende resultaten moeten gehaald worden. Deze objectieven zijn in het belang van het bedrijf", aldus de woordvoerster.

Volgens Inbev België wordt de economische werkloosheid terecht toegepast. "De biermarkt mag dan al iets beter bestand zijn tegen de crisis, toch voelen ook wij de crisis. De economische werkloosheid wordt toegepast wanneer er sprake is van tijdelijke volumedalingen", zo verklaarde Karen Couck, external communication manager van Inbev België.

Een honderdtal vakbondsmilitanten voert sinds deze morgen actie aan het wereldwijde hoofdkantoor van Anheuser Busch InBev in Leuven tegen de enorme bonussen die de brouwerij in het vooruitzicht heeft gesteld voor bedrijfstop. 

19:58 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.