15-01-09

INBEV OPENT KATOOR IN NEW YORK, 89 JOBS OP DE BRES

InBev opent kantoor in New York, 89 jobs weg in Leuven

Anheuser-Busch InBev, de grootste brouwer ter wereld, heeft aangekondigd een kantoor te willen oprichten in New York. De aankondiging is slecht nieuws voor tientallen medewerkers in het hoofdkantoor in Leuven. Tot 89 mensen zien er hun job verdwijnen, aldus InBev in een persbericht. InBev beklemtoont dat de strategische besluitvorming in Leuven blijft: aandeelhoudersvergaderingen en de meerderheid van de raden van bestuur, de CEO, de financieel directeur en alle functionele directeurs behouden hun kantoor in Leuven.

40% inkomsten in VS

Het kantoor in New York past naar eigen zeggen in de nieuwe wereldwijde organisatie: 40 procent van de inkomsten van het nieuwe bedrijf wordt gegenereerd in de VS. "De VS zijn onze grootste markt en ze zijn ook de grootste groeimarkt voor Stella Artois en Leffe". 

Overgangsperiode
Door een deel van activiteiten naar New York te verhuizen, verliezen maximaal 89 mensen in het hoofdkantoor in Leuven hun job. Anheuser-Busch InBev beklemtoont dat - omdat er een ruime transitieperiode is voorzien - het binnen de groep zoveel mogelijk alternatieve tewerkstellingskansen wil zoeken. Er komt overleg met de vakbonden. 

18:07 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.