07-01-09

AB INBEV SLUIT 'STAG BREWERY'

 

De sluiting van de Londense brouwerij past in het herstructureringsplan van de groep. 

De groep ABInBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, is van plan om een van haar brouwerijen in Groot-Brittannië te sluiten. Het gaat om de historische 'Stag Brewery' in Mortlake, ten zuidwesten van Londen. In de brouwerij worden onder andere Budweiser en Bud Ice geproduceerd. De sluiting is gepland voor 2010. Momenteel werken er 182 mensen in de Londense vestiging. Analisten verwachten dat de productie van wat de enige brouwerij van Anheuser-Busch in Groot-Brittannië was, zal worden overgenomen door andere vestigingen van ABInBev.

De sluiting van de Londense brouwerij past in het besparingsplan na de overname van Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse InBev eind vorig jaar. Toen kondigde de groep aan tegen 2011 zo'n 1,5 miljard dollar te willen besparen. Daarnaast zegt ABInBev dat de bierconsumptie in Groot-Brittannië sterk is teruggevallen door de economische groeivertraging. Ook heeft de overheid in november een nieuwe biertaks van 8procent ingevoerd.

Ondertussen is ABInBev onderhandelingen gestart met de vakbonden. Lokale politici ijveren voor het openhouden van de brouwerij in Mortlake, omdat ze deel uitmaakt van het industriële erfgoed van de streek. (belga, reuters, csx) 

 

15:47 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.