24-11-08

IS HET LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL DE KOPLAMP VAN EEN AANSTORMENDE TREIN?

 

Reeds maanden proberen we met de directie in constructieve dialoog te gaan om een oplossing te zoeken en te vinden voor de vele problemen die Inbev België teisteren, in het bijzonder in de commerciële sfeer waar er rechtstreekse impact / contact is met de klanten. ‘De Klant Eerst’ is een waarde die nog niet afgeschaft is.

 

We hoeven jullie niet meer op te sommen wat alle problemen zijn sinds de invoering van WCCP en recentelijk WESS/ERP.  De werkdruk is exponentieel verhoogd, de klanten worden slecht gediend en worden ontevreden, dat weegt op de resultaten van het bedrijf èn op deze van de commerciële en andere medewerkers.

 

Enerzijds worden er flashes gestuurd en toespraken gehouden die melding maken van verbetering, terwijl iedereen om zich heen ziet hoe de zaak degradeert. Vandaar dat we ons de vraag stellen of het aangekondigde ‘licht aan het einde van de tunnel’ niet ‘de koplamp van een aanstormende trein is’, want wie zal het gelag voor dit débâcle betalen eens er zicht is op de verliezen die geleden worden.

 

De commerciële medewerkers staan op de eerste lijn oog en oog met de klant. Zij moeten de volumes genereren die de mensen van productie en conditionering moeten werk bezorgen in de eerste plaats, en de rest van het personeel uiteraard ook. Als zij niet meer de middelen hebben om hun werk gedegen te doen, als zij constant gedemotiveerd worden, is dat slecht voor het hele bedrijf. Het is traditie dat men de commerciëlen, net zoals de kaders, zowat als ‘vogelvrij’ beschouwt en ermee solt. In de cultuur van ‘military execution’ meer dan ooit.

 

Het wordt dus tijd dat we eens de koppen bij elkaar steken, en vooral tonen aan de directie dat we dat durven. Het is nog niet de bedoeling een staking te organiseren. We willen graag een constructieve vergadering, allemaal samen, beleggen, nu donderdag om 9h30 op het 8ste verdiep van Hungaria te Leuven. Om 9h vindt een syndicale delegatie plaats met de directie rond bovenvermelde problemen, we hopen julie direct daarna feedback te kunnen geven. Allen daarheen.

19:56 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.