04-10-08

NIEUWE JUPILER MET 8,3 PROCENT ALCOHOL

 

Bierreus InBev lanceert een nieuw Jupiler-bier. Vanaf half oktober maakt de Jupiler Tauro zijn opwachting in grootwarenhuizen en de horeca. De Tauro is een krachtig blond bier van lage gisting (type pils) maar met een alcoholgehalte van 8,3 procent. Met deze innovatie wil de Belgische biergroep inspelen op een vraag van de Jupiler-liefhebbers die een krachtiger blond bier willen, met een meer uitgesproken karakter en de herkenbare Jupiler-smaak.

Geen etiket
De Jupiler Tauro is ook zowat het sluitstuk van het merkgamma, naast de klassieke pils (5,2 pct alcohol), de alcoholvrije Jupiler NA uit 1990 en de Jupiler Blue (3,3 pct) uit 2006. Met Jupiler Tauro wil InBev zijn innovatiecapaciteit onderstrepen. Voor het nieuwe bier werd een speciaal glas en een flesje ontworpen, met enkel een klein neklabel en verder geen etiket. Centraal staat het embleem van de stier in reliëf. Ook in de marketingcampagne vervult de stier een hoofdrol.

Fruitige zwaveltoets
De smaak van het nieuwe bier is mild bitter met uitgesproken hoparoma's en een licht fruitige zwaveltoets. De Tauro heeft ook een extra dikke schuimkraag en zal niet in blik verpakt worden. "Het bier beantwoordt aan een vraag van de Jupiler-liefhebber die uit is op een pils met temperament", klonk het op de voorsteling.

Vanaf half oktober zal de Tauro voorgesteld worden in de belangrijkste grootwarenhuizen van het land, in een clusterpak met 6 retourflessen van 33 cl. tegen de richtprijs van 5,29 euro. Een week later zal het bier ook in de horeca verkrijgbaar zijn. Op 10 en 11 oktober krijgen bierliefhebbers de kans het nieuwe bier te proeven op het Steenplein in Antwerpen en in Luik (Rue Vinâve d'île).

17:05 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.