19-06-08

INBEV-CULTUUR

 

Bij deze willen wij, het gezamelijk vakbondsfront ACV - ABVV  nogmaals ons ongenoegen uiten over de huidige InBev-cultuur die overal en allom meer en meer word toegepast.
Daarmee bedoelen wij vooral het sociaal overleg dat meer en meer wordt aanzien als een wettelijk iets , dat gewoon moet gebeuren, en dat is het dan.
In geval van SD, is er blijkbaar langs werkgeverskant zeer weinig interesse in dit overlegorgaan. Ongeacht deze meeting al jaren op hetzelfde stijdtip doorgaat of niet, dagen de werkgevers ofwel niet op, ofwel komen ze te laat, tot zelfs meer dan een uur na aanvang, en als ze dan aanwezig zijn, hebben ze geen tijd om deze meeting tot het einde bij te wonen.
Bijgevolg worden onze vragen gewoon genegeerd, niet beantwoord of uitgesteld naar latere data, met de hoop dat wij hier niet meer zouden op terug komen, of zouden vergeten zijn.
Enkel indien de werkgever er voordeel bij doet, schiet men in actie en is men tot alles bereid. In andere gevallen moet men het "onderzoeken" of het "wettelijke" hiervan natrekken.
Men probeert ons en de werknemers nog steeds wijs te maken dat het sociaal overleg voor InBev zeer belangrijk is, doch onze bevindingen en ervaringen bewijzen het tegenovergestelde.
Hierbij sluiten wij dan ook niet uit, indien ze deze manier van werken blijven aanhouden, dat wij andere middelen zullen inzetten om ons ongenoegen te uiten.

21:37 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.