28-02-08

VAKBONDEN INBEV BEZORGD OVER PERSONEELSBELEID

 

 In de marge van de voorstelling van de jaarresultaten hebben een 20-tal militanten van de christelijke vakbond vanmorgen actie gevoerd aan het wereldwijde hoofdkantoor van InBev in Leuven om te protesteren tegen het personeelsbeleid in de brouwerij. Aanleiding was de mededeling op de ondernemingsraad van gisteren dat Marc L'Ortye, personeelsdirecteur voor BeLux, in gezamenlijk overleg ontslag heeft genomen.

"We weten dat zijn ontslag te maken heeft met het feit dat hij niet meer akkoord ging met het personeelsbeleid. Het gaat om de steeds hogere eisen op vlak van werkdruk die men aan werknemers oplegt en de uitbesteding van activiteiten die niet tot de kernactiviteit van het brouwen behoren. De Belgische identiteit van de brouwerij brokkelt volgens hem meer en meer af", aldus vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV). De vakbonden prijzen L'Ortye wegens zijn "in de mate van het mogelijke" menselijke aanpak.

"De enorme winstcijfers die InBev vandaag presenteert zijn mede het gevolg van de besparingen die men de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, waarbij men het rendement van ieder persoon maximaal poogt op te drijven. Volgens ons heeft men nu al de grens overschreden en voelt men dat van hoog tot laag in de onderneming goed aan. We kunnen niet langer akkoord gaan met deze politiek die op lange termijn gevaarlijk is voor het welzijn van de werknemers en toekomst van het bedrijf", aldus Gysemberg. (belga/sps)

18:55 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.