24-10-07

C0-2 UITSTOOT MET KWART GEDAALD

 

InBev is er in haar brouwerij in Leuven in geslaagd het energieverbruik en de CO2-uitstoot sinds 2003 met meer dan een kwart te doen dalen. Het energieverbruik bedroeg in 2006 0,19 GJ per hl bier en de CO2-emissie 13,71 kg CO2 per hl bier. Daarmee staat deze brouwerij, waar jaarlijks 6,39 miljoen hl bier gebrouwen wordt en 698 mensen werken, binnen de InBev aan de top.

Groene stroom
Ook voor andere milieuparameters scoort de brouwerij zeer goed. De reden voor de daling van de CO2-uitstoot sinds 2003 dient vooral gezocht in de aanmaak van groene stroom uit het nieuwe waterzuiveringsstation en het vernieuwen van de stoomturbine voor de aanmaak van eigen elektriciteit. Het energieverbruik daalde door regelmatige audits en besparingsprogramma's. De emissie van andere vervuilende stoffen nam ook af doordat sinds 2003 nog enkel met aardgas wordt gestookt en de moutmaalderij voorzien werd van een stofafzuiging.

Recycleren
Wat de afvalverwerking betreft slaagt InBev er in Leuven thans in 99 procent van haar nevenproducten te recycleren (97 procent voor de ganse InBev-groep). InBev-Leuven heeft onder meer goede overeenkomsten met landbouw en dierenvoedingsvoedingswereld voor de afzet van draf, gist en tot slot het slib uit het waterzuiveringsstation. Het waterverbruik in Leuven daalde de laatste 3 jaren met 17 procent (-8,9 procent voor de InBev-groep) door een investering in een perfomant reinigingssysteem en toenemend hergebruik van water.

Sinds 2005 past InBev in al haar brouwerijen het managementsysteem Voyager Plant Optimization (VPO) toe dat een geïntegreerde aanpak omvat van de eisen op operationeel, financieel, kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. De Leuvense brouwerij is VPO-gecertificeerd sinds 2006 en dient daarom jaarlijks te beantwoorden aan verschillende parameters op vlak van milieu. (belga/gb)

16:18 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.