11-09-07

VAKBONDEN BLIJ MET TERUGKEER WITBIER NAAR HOEGAARDEN

 

Vakbonden reageren opgetogen over de terugkeer van het witbier naar Hoegaarden.
De Leuvense vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV-Voeding) reageert opgetogen op het nieuws dat InBev het witbier terug in Hoegaarden zal brouwen. "Toen we door InBev gecontacteerd werden voor een ondernemingsraad dacht ik dat de zoveelste herstructurering op komst was, maar het was dus goed nieuws dat we te horen kregen, goed voor de streek, de werknemers, de consument en de vakbonden", aldus Gysemberg.

"Einde miserie"
Gysemberg is ook blij dat er een einde komt aan de miserie rond de sluiting van de brouwerij van Hoegaarden. "Sinds de aankondiging twee jaar geleden hebben we er bijna continu in de zorgen gezeten en eindeloze keren over vergaderd. Eerst moesten er mensen weg, later waren er dan weer tekort omwille van het productieverlies in Jupille. Ik vind het prima dat InBev op zijn stappen terugkeert, want veel bedrijven zijn hiervoor te koppig".

"Verlies knowhow"
De vakbondsman heeft er nog geen zicht op hoe het nu verder moet. "Alhoewel er nog gebrouwen wordt in Hoegaarden is er toch een groot verlies aan knowhow geweest, meer bepaald aan brouwers, elektriekers enz... Het zal weer zoeken worden om aan de nodige mensen te geraken. Ik meen ook begrepen te hebben dat InBev werknemers, die van Hoegaarden naar Jupille verhuisden, de kans zal bieden om terug in Hoegaarden aan de slag te gaan". (belga/hln)

20:42 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.