22-06-07

INBEV GEEFT ARBEIDERS WERKZEKERHEID TOT 2015

 

Directie en vakbonden van de arbeiders bij Inbev Belgium hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor 2007-2008. ACV-vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV) is tevreden met het resultaat. "De bestaande garantie in verband met de werkzekerheid wordt verlengd van 2012 tot 2015. InBev levert ook een extra inspanning om de koopkracht van de werknemers te verbeteren", aldus Gysemberg.

Geen naakte ontslagen
"Die garantie tot werkzekerheid is natuurlijk niet absoluut. In de praktijk betekent dit dat als er toch ontslagen vallen, InBev alles in het werk zal stellen om de betrokkenen binnen het bedrijf ander werk te bezorgen zodat naakte ontslagen vermeden kunnen worden. Bij outsourcing van activiteiten kunnen de werknemers niet meer verplicht worden om naar de nieuwe werkgever over te stappen wat tot nu wel nog het geval was", aldus Gysemberg.

Gelijke opzegtermijn
Een ander opvallend element uit de nieuwe cao is dat arbeiders en bedienden bij herstructureringen een gelijkere behandeling zullen krijgen wat opzegtermijnen betreft. Voorts worden de barema's van de nieuwkomers in depots geleidelijk opgetrokken zodat ze op termijn overeenkomen met deze van de oudere werknemers. (belga/hln)

 

10:36 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat aan de onderhandelaars! Prachtig akkoord. Jammer dat zulks slechts tot stand kan komen door met staking te dreigen. Hopelijk zullen de bedienden gelijkwaardige resultaten kunnen behalen. Vooral het luik 'outsourcing' is straf en zonder voorgaande.

Gepost door: koen delaey | 25-06-07

prutser prutser, uw dreigementen worden nog onze ondergang

Gepost door: geert | 26-06-07

CAO Dikke merci aan de vakbonden.
Ik denk niet dat er meer uit te halen was.
Volgens mij kunnen we hier zeer tevreden mee zijn.

Bedankt

Gepost door: Daketmuugzijn | 27-06-07

Ook Jullie bedankt Niet alleen wij als vakbond hebben gezorgd voor deze mooie CAO, maar ook jullie werknemers die al dan niet (on)rechtstreekse druk uitgeoefend hebben, op de werkgever door 100% achter ons te staan, hebben bijgedragen tot dit resultaat. Daarom ook onze dank naar jullie toe en voor de rest ook een prettige vakantie toegewenst.

Gepost door: Alex Vancauwenbergh | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.