08-06-07

DE CULTURELE REVOLUTIE BIJ INBEV: EN DE HERSTRUCTURERING, HIJ DUURDE (VERDOKEN) VERDER.

 

Sinds de herstructurering van 2006, waarbij ‘slechts een dertigtal’ ontslagen vielen (de andere 500 mensen waren ‘chinese vrijwilligers’, naar verluidt) blijven medewerkers van Inbev – arbeiders, bedienden en kaders – het bedrijf verlaten. Al dan niet al even ‘vrijwillig’.

 

De laatste maanden begint men hogere managers te ontslaan. Als dit gebeurt omwille van redenen van competentie, vinden we dit normaal, want van gewone arbeiders en bedienden worden dikwijls minder fouten verdragen dan van de grote heren. Maar neen, nu worden ook managers ontslagen die wel hun job goed en gemotiveerd uitvoeren, die wel hun objectieven halen.

 

Dè grote reden, vandaag, is zich al dan niet subtiel verzetten tegen het ‘military execution’ principe. Durven luidop nadenken, laat staan je mening uiten, als die niet overeenkomt met de leden van het EBM (en daar zitten, zoals reeds bekend, niet veel Belgen en/of Europeanen meer), is de voornaamste reden geworden om mensen af te danken. ‘Cultural fit’ heet dat tegenwoordig in het mooi Nederlands: je kan je niet aanpassen aan de nieuwe cultuur en/of je gelooft er niet in.

 

Volgens de geruchten zouden er in Europa zo nog 200 jobs sneuvelen, waarvan in België een 35-tal, tegen september. Geruchten zijn jammer genoeg efficiëntere en opener communicatie dan de propagandistische en peptalkerige flashes waarmee we overspoeld worden.

 

In feite gaat de herstructurering gewoon door. Zij het wat verborgen. In de hoop de aandacht van de media niet te trekken, en in de hoop dat betrokkenen zich laten doen en niet de CAO-voorwaarden opeisen.

 

Arbeiders, bedienden of kaders: als dit jullie overkomt, aarzel niet uw vakbondsafgevaardigden om raad te vragen als iets dergelijks jullie overkomt. Deze zuivering is voor ons nog steeds de verderzetting van de herstructurering. Enkel bij zware fout zoals beschreven in de wetgeving (en niet in de code of conduct/gedragscode) kan men u zonder meer afdanken.

 

 

 

16:28 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.