08-06-07

CAO ONDERHANDELINGEN

 

De eerste dag van de cao onderhandelingen zitten erop. Zoals gewoonlijk begint de directie met een uiteenzetting van slides, hoe goed het wel niet is om bij inbev te werken, en dat we qua verloning bij de best betaalde werknemers van belgië zitten. België staat volgens hun ivm de te hoge loonkosten op de derde plaats in europa, en dat maakt het toch allemaal wat moeilijker om nog wat extra's voor de werknemers te voorzien. Tja, de winsten die Inbev maakt zullen blijkbaar nog niet genoeg zijn om al hun top-kaders te voorzien van wat zij vragen. Even dachten we onze zakdoeken boven te halen, want het werd ons allemaal te veel, toen we moesten aanhoren, dat Inbev zich blijkbaar zou pijn doen, mochten ze alle werknemers nog beter verlonen dan nu al het geval is.

Toen was het aan ons, (de moed zakte ons al in de schoenen na al dat geklaagzang van de directie) maar toch vonden we nog ergens de moed om ons te herpakken, om er volop tegen aan te gaan. 

We hadden zo een 15 tal punten, waarvan ik de bijzonderste even zal vernoemen:

Werkekerheid tot 2017 (indien vroeger ontslag, zal er dik moeten betaald worden)

Aanpassing berenschotrooster

Indexering van alle premies die niet aan de index zijn onderworpen

Hospitalistieverzekering, aanpassing en uitbreiding

Stoppen van outsourcing

Vermindering eigen bijdrage pensioenplan

Per 4 jaar één dag anc. verlof

Na het voorlezen van onze lijst, kregen zij tranen in hun ogen (volgens mij van het lachen) en zijn we tot het besluit gekomen, de directie tot dinsdag de tijd te geven om alles eens te laten bezinken, om dan met een antwoord te komen op al onze eisen. Ook wij zijn realistisch en weten dat we op al onze punten geen positief antwoord gaan krijgen, maar zoals je weet, als je veel vraagt krijg je misschien iets, en vraag je niets, dan ben je ook zeker dat je niets krijgt....

Word vervolgd dinsdag....

 

 

 

17:03 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes!!! De opgesomde punten zouden allemaal mooi meegenomen zijn.
Ik denk dat de huidige directie de moeilijkste is om mee rond de tafel te zitten.Ik heb de indruk dat ze er van uitgaan dat ze sowieso gelijk hebben.
Denk er dus aan dat de vakbonden een pak werkvolk achter hun hebben staan.
Laat dit een grote steun zijn ,en veel succes.

Gepost door: Daketmuugzijn | 08-06-07

Biep,
de ex collega's...het bliift daar precies donderen in leuven.Vraag me eigenlijk af hoe het gesteld is met de verkoopcijfers?Zit nu dagelijks in de warenhuizen,het regent er klachten over de manier van werken nu van de vtw.Ze komen in sommige (carrefours )nog 1 x om de 14 dagen langs!!!Resultaat veel LEGE rayons,deze worden dan wel opgevuld met maes of andere bieren,spijtig genoeg.De afdelings managers worden dan wel gesust met bv tickets voor wk voetbal,etentjes,reizen,....Besluit : lege rayons (geen opbrengst,winst) en dure cadeau's ( kost,verlies )

groeten aan al mijn "groene broeders"

S wonder

Gepost door: s wonder | 09-06-07

wij klagen te veel Mannen, wij klagen wel allemaal. Maar hebben we het dan zo slecht.
We hebben:
1) een goed loon; niet het hoogste maar ook niet het laagste
2) maaltijdcheques
3) gratis bier
4) een groepsverzekering
5) een kliniekverzekering voor heel het gezin
6) een productivitaatspremie
7) extra congégeld
8) EAP
9) noch wat kleine brol

Akkoord, het kan altij beter. Maar zue slecht ist toch ook weer niet.

Gepost door: geert | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.