11-05-07

AFSTOTING VAN DE AFDELING IMMO: DE BASIS VAN ONZE VERKOOP

 

Immo, de dienst die onze gebouwen beheert, waaronder een kleine duizend eigendommen in de horeca, wordt afgestoten. Inbev kondigde vandaag aan een koper te zoeken voor 824 gebouwen. In deze panden leveren onze directe leveringsdiensten (depots). Volgens de directie zal de verkoop geen impact hebben op de verkoop van onze producten en op de leverancier, in dit geval de depots.

 

In de ondernemingsraad kon men ons niet uitleggen waarom deze operatie plaats moet vinden. Evenmin over hoeveel geld het gaat, en nog minder waarvoor dat geld gebruikt zal worden.

 

Alle café’s die we in eigendom hebben in België zijn het resultaat van het werk dat onze voorgangers, van Stella en Jupiler, Safir en Wielemans, verricht hebben. België mag dan niet veel betekenen op wereldvlak binnen Inbev, dit was iets enorm en uniek. Nu zal ook dit verdwijnen. Volgens ons zal dit geld geïnvesteerd worden in Azië en Latijns-Amerika. En dan zal België voor niets meer tellen.

 

In de flash die aan het personeel gestuurd werd, begint men met de zin dat de kernactiviteiten ‘brouwen en verkopen’ zijn. Dus: vergeet conditionering, logistiek, depot-activiteit. Is dit een zwak en zeldzaam moment van eerlijkheid vanwege de directie?

 

Dit alles zal ‘geen impact’ hebben op depots of personeelsbestand. Je kan net zo goed zeggen ‘Elvis leeft!’. Toen men enkele maanden geleden aankondigde dat onze eigendommen door experts zouden worden naar waarde geschat, voegde men eraan toe dat we er niet meer achter mochten zoeken, het was niet de bedoeling de gebouwen te verkopen. En wat blijkt: jawel. Ze verkopen wel niet gebouw per gebouw (’t was dus maar een halve leugen, of een halve waarheid), maar wel 90% van de vennootschap (Immobrew) die de panden beheert.

 

Het doel? Als zij het niet weten, wij denken het te weten: op korte termijn zeer veel geld binnenhalen (we schatten tussen de 8 en 10 miljard oude Belgische frankskes) om de resultaten op te smukken en dus de bonussen en carrièremogelijkheden van de topdirectie nog meer op te krikken. En vooral in het buitenland te gaan investeren. En nadien zeggen: ‘België is niks meer’. De gebakken peren,daar zullen de weinigen die over vier-vijf jaar overblijven, mee blijven zitten… Mensen maken het verschil… Take the money and run.

 

 

 

 

 

 

22:20 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

UITVERKOOP VAN BELGIE Geld bestemd voor ontwikkelingshulp? Of om zwaarder te wegen tegenover Anheuser-Bush???

Gepost door: MAARTEN | 13-05-07

De commentaren zijn gesloten.