06-04-07

APRILGRAP MET SLECHTE SMAAK? INBEV NEEMT ONTSLAGEN WERKNEMERS ALS INTERIM IN DIENST

 

We moeten er blijven op terug komen: in 2005 werden er zogenaamde ‘efficiëntiestudies’ aangekondigd. Die moesten het bedrijf meer doeltreffend en vooral goedkoper doen werken. ‘De klant eerst’, is één van de waarden. Dus dacht men, we gooien personeel buiten, en doen het werk met minder mensen. Dat zal veel beter zijn voor iedereen.

 

Een jaar nadat onze collega’s op straat gezet werden, stelt men vast dat het bedrijf niet draait zoals het hoort. De nieuwe oosteuropese collega’s die aan halve prijs op wonderlijke wijze alles zouden oplossen, kunnen het werk niet aan. Ook zij kunnen geen wonderen doen. Bovendien moeten ze het zelfde werk voor veel minder geld verrichten, wat ook niet motiverend is.

 

De oplossing heeft men nu gevonden: om de chronische achterstand weg te werken, gaat men interims in dienst nemen. De syndicale delegatie van Jupille kan niet anders dan akkoord gaan, want de weinige overgebleven Belgen aldaar verzuipen uiteraard in het werk en staan onder onhoudbare druk. En nu komt het toppunt van cynisme: wie zal men als interim aanwerven? Juist ja, ontslagen werknemers. Vorig jaar kon men ze niet gebruiken, nu zijn ze plots weer wel goed genoeg.

Intussen hebben die mensen wel een tijdje op kosten van de Belgische staat kunnen leven.

 

Het woord EFFICIENTIE heeft in andere werelddelen blijkbaar een heel andere betekenis dan in Europa. Om over ETHIEK maar niet te spreken.

 

 Neen, dit is geen aprilgrap!

 

19:56 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.