29-03-07

ONDERHANDELINGEN VOEDINGSNIJVERHEID

 

NOG GEEN DOORBRAAK IN DE ONDERHANDELINGEN VOEDINGSNIJVERHEID

VERZOENINGSVERGADERING OPGESCHORT

 

WAT EISEN ACV EN ABVV !

 

1)      Een serieuze koopkrachtverhoging voor alle arbeiders van de sector (opslag, aanvullend pensioenplan, …). zowel van grote als van kleine bedrijven.  Want dat is solidariteit !

2)      Vrijheid voor bijkomende onderhandelingen in de ondernemingen.

3)      Minder uitzendkrachten en meer vaste contracten in de sector. Met duidelijke en controleerbare afspraken. Wij denken daarbij aan :

-               Afspraken inzake aantal uitzendkrachten (beperken van het percentage ten opzichte van vaste tewerkstelling)

-               Afspraken inzake de maximum duurtijd van tewerkstelling als uitzendarbeider (en nadien aanwerving door het voedingsbedrijf)

-               Concrete afdwingbare sancties

-               Een commissie om de misbruiken in de sector aan te pakken

      

HET ANTWOORD VAN FEVIA

 

Op de verzoeningsvergadering van 28 maart, kwam de werkgeversorganisatie FEVIA met weinig nieuwe voorstellen. Het antwoord van de werkgevers blijft voor ons onvoldoende :

1)      Voor de koopkracht : verhoging sectorale minimumlonen en werkelijke lonen met 4,8 % (verhoging pensioenplan inbegrepen) en een enveloppe van 0,3 % voor bijkomende onderhandelingen op ondernemingsvlak.

2)      Voor de uitzendarbeid wou FEVIA zich niet vastpinnen op concrete pistes en vroegen zij bijkomende tijd om hierover de werkgevers van de sector te raadplegen. 

 

HOE MOET HET NU VERDER ?

 

De onderhandelingen zijn niet afgesprongen, de verzoeningsvergadering van 28 maart werd geschorst en wordt verder gezet op 4 april. Ondertussen wil FEVIA een nieuw mandaat vragen aan de werkgevers van de voedingsnijverheid.

 

 

4 april is voor ons de vergadering van de laatste kans.

 

Wij blijven rekenen op uw steun en houden u verder op de hoogte !

 

 

20:01 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.