15-03-07

DE KLIKLIJN VAN INBEV: HERHAALT DE GESCHIEDENIS ZICH?

 

Enkele maanden geleden werd ons meegedeeld dat er een mogelijkheid geboden werd om inbreuken op de ‘code of conduct’ (gedragscode noemen we dat in Vlaanderen) te melden. ‘Vrij vertaald’ betekent dit: als je je collega of chef iets verkeerd ziet doen (of denkt dat hij iets verkeerd doet), kun je hem in volle anonimiteit  aangeven. ‘Verklikken’ noemen we dat, in het bij Inbev steeds zeldzamer wordende mooi ‘Vlaams’.

 

We vonden dit al erg en als sociale partners hebben we dit ook gezegd in OR. Maar uiteraard werd hier geen rekening mee gehouden.

 

Maar wat stellen we vast: nu stuurt men regelmatig HERINNERINGEN om onze collega’s te verklikken. Men wil er blijkbaar een onderdeel van de cultuur van maken.

 

Zoals sommige (ex)medewerkers ons laten weten: dit doet denken aan tijden in Oost- en West-Europa toen duizenden mensen – aangepord door de overheid – hun medeburgers gingen verklikken, met de gekende gevolgen.

 

Dit kan niet de bedoeling van onze Belgische directie, die de gevoeligheid van deze materie allicht even goed kent als wij, zijn. De situatie is misschien niet helemaal vergelijkbaar, maar duidt toch op een zekere mentaliteit die gaat heersen.

 

Wij vragen met aandrang aan onze collega’s om hier niet aan mee te doen. Als je iemand iets verkeerd ziet doen, zeg het hem zelf. Dàt is volwassen en beschaafd omgaan met waarden.

 

08:42 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.