13-03-07

WIE PEANUTS BETAALT, KRIJGT APEN IN DIENST

 

Op 5 februari 2007 werden de bediendevakbonden bij INBEV uitgenodigd om te praten over een variabele verloning voor de commerciële medewerkers.  De directie van INBEV wil af van het betere INBEV barema en wil terug naar het sectorbarema. De commerciële medewerkers zouden dan een loon krijgen bestaande uit:  een vast gedeelte, op basis van het sectorale barema ( 70 % van het loon) en een variabel gedeelte goed voor 30 % . Dit variabel deel zou bestaan uit  20% prestaties van het team en 80% individuele prestaties. 

 

Op personeelsvergaderingen  in Leuven, Jumet, Anderlecht en De Pinte werd het voorstel toegelicht door de directie. Op basis van de reacties van de commerciële medewerkers hebben wij op 1 maart volgend standpunt overgemaakt:

·        Er is op dit  moment geen draagvlak voor een variabele verloning bij de commerciële medewerkers.

·        Het gedeelte vast loon moet behouden blijven.  Variabel loon moet extra zijn want motiveren dat doe je met extra’s.

·        De huidige variabele verloning van 2.500 € mag verbeterd worden.

·        Wij tolereren niet dat de directie eenzijdig een nieuw systeem van verloning introduceert.

·        Eerst moeten de problemen die het gevolg zijn van de nieuwe werkmethodes en -systemen in de job van de commerciële medewerkers worden opgelost.

 

De werkdruk en de prestaties die men van de commerciële medewerkers verwacht, liggen hoog en dus is het normaal dat zij daarvoor een goed loon willen houden. De besprekingen zijn gestopt. Het huidige systeem van verloning blijft. 

Tot daar onze informatie. Wij hielden eraan u hierover te informeren.

 

 

 

 

15:53 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.