13-03-07

INBEV-TOPMAN BRITO VERDIENDE 3,9 MILJOEN EURO IN 2006

 

Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev heeft zijn CEO Carlos Brito vorig jaar een vast salaris van 0,7 miljoen euro betaald en daar bovenop nog eens een bonus van 3,2 miljoen euro.

  

Dat blijkt uit het jaarverslag van InBev, dat de brouwer vandaag op zijn website publiceerde.

In totaal streek Brito dus 3,9 miljoen euro op. De andere leden van de uitvoerende managementraad verdienden samen 3,9 miljoen euro als salaris en kregen daarenboven een bonus van ongeveer 9 miljoen euro in totaal. De raad bestaat uit 6 zonepresidenten en 6 directeurs voor algemene functies, Brito niet meegerekend.

De bonussen zijn gebaseerd op de prestatie van InBev in 2006 vergeleken met de ebitda-groeidoelstellingen voor de periode 2005-2007 en de prestaties van de managers in verhouding tot hun individuele doelstellingen. De bonussen worden in of rond april 2007 uitbetaald.

16:18 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

peanuts voor Brito? In vergelijking met zijn voorganger, John Brock, krijgt Brito, ondanks het financiële resultaat (over het menselijk-sociale spreken we in deze niet), peanuts. Rekening houdend met de titel van het vorig artikel op deze weblog...

Gepost door: cristiane | 13-03-07

De commentaren zijn gesloten.