28-02-07

10 VRAGEN 10 ANTWOORDEN

 

Een jaar na de zware herstructureringsgolf bij INBEV is het ongenoegen en de ontevredenheid bij de werknemers bijzonder groot. De vakbonden hebben de belangrijkste knelpunten geïnventariseerd en besproken met de directie op 17 januari, 14 februari  en 27 februari.  Op 14 februari werd hiervoor ook actie gevoerd.

 

Vandaag hebben we een aantal concrete antwoorden gekregen waarover wij u graag informeren.

 

1.      Evaluatie herstructureringen

32 jobs werden gered, 65 werknemers zijn gemuteerd, 177 werknemers gingen in brugpensioen en 102 werknemers werden ontslagen. 41 werknemers krijgen momenteel  nog outplacementbegeleiding. Er wordt nog een oplossing gezocht voor 5 werknemers. Het aantal personeelsleden bij INBEV verminderde met 381.

 

2.      Plannen in de toekomst.

Eén groot vraagteken op de vraag of er nog herstructureringen zullen volgen. Er is enkel de bevestiging dat INBEV blijft geloven in het merk Hoegaarden en daarom ook zal blijven investeren in het product. Indien er toch nog maatregelen moet genomen worden, garandeert INBEV dat de betrokken werknemers hun job behouden in een andere vestiging van INBEV en bij voorkeur in Leuven.

 

3.      Flexibiliteitspremie voor arbeiders in site Leuven. 

INBEV bevestigt de CAO over de flexibiliteitspremie toe te passen. Om  de CAO correct te kunnen toepassen, zullen alle werknemers gescreend worden. Op het einde van maand moet er hierover een akkoord zijn. Wij verwachten dat iedereen die er recht op heeft, deze dan ook zal ontvangen.

 

 

 

4.      Terug-aan-het-werk premie voor ontslagen werknemers in het hoofdkwartier. 

Er zal een oplossing gezocht worden voor werknemers die na het einde van de verbrekingsvergoeding nog werkloos zijn.

 

5.      Tussenkomst van het Fonds Verhelst voor bruggepensioneerden. 

Er was onduidelijkheid over de spelregels in de informatiebrochure van  het Fonds Verhelst. Deze spelregels zullen in de komende weken nog verder worden uitgeklaard. Later meer info hierover.

 

6.      Motivatiepremie

In het sociaal plan zelf is geen motivatiepremie voorzien. Een motivatiepremie is echter wel mogelijk voor werknemers die ontslagen worden in het kader van een herstructurering én waarvan nog een extra inspanning wordt gevraagd. (bijvoorbeeld omvorming van fabriek, opleiding geven,…)

 

7.      Groepsverzekering voor ontslagen werknemers.

Werknemers die ontslagen werden in het kader van een  herstructurering en ervoor kiezen hun groepsverzekering bij  INBEV te laten staan, hebben  geen dekking bij overlijden. Er is hiervoor nu een oplossing. INBEV engageert zich hiervoor een aparte verzekering af te sluiten.

 

8.      Taalwetgeving.

Er wordt regelmatig gezondigd tegen de taalwetgeving. Dit is terug aangekaart en er komt een actieplan om fouten tegen de taalwetgeving te vermijden.

 

9.      De bereikbaarheid van de personeelsdienst.

  • In de site Leuven zal de personeelsdienst elke werkdag van 13u.30-14u.30 spreekuur houden. 
  • Alle werknemers die een afspraak wensen met de personeelsdienst, moeten binnen de week een afspraak krijgen. 

 

10.   Sociaal overleg.

INBEV engageert zich de spelregels inzake sociaal overleg beter te respecteren vooral op het punt van overuren en  interims.

 

Tot daar onze informatie. Wij blijven dit opvolgen en houden u de hoogte.

 

 

Het  gemeenschappelijk vakbondsfront 

 

08:37 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

arme vakbond Arme vakbond...

laat nog wat meer zand strooien in uw ogen..ze spelen een spel met jullie.. na groep 7 nu dit ....flexipremie ,waarom gescreend worden ??? zijn de walen ook gescreend? SUKKELAARS toch !!

laat zien wat jullie in je mars hebben
Dit is onaanvaardbaar..

Vul nog meer de zakken van Sadrin en Co

en niet te vergeten de man met 2 faces " Grieten " het mietje ...

ACTIE NU !!

Gepost door: fred | 01-03-07

Vakbondsfront Noem jij dit een vakbond ? Ja knikkers !

En schrik om iets deftig te ondernemen,aan de poort wa gaan staan ,das het enige wa ze kunnen .......

En voor de rest laten ze de rampzalige toestanden ,maar verder bollen ......

Gepost door: Benny | 01-03-07

Welke vakbond? Op het nieuws zie je niks anders als vakbonden die met de werknemers den boel plat leggen.
Maar bij INBEV nee hoor!!!
Eventjes aan de poort gaan staan waar niemand van weet. En dit dan harde aktie noemen.
Mijn bijdrage zijn de vakbonden kwijt.
Op de werkvloer zijn julie geen vakbond meer maar gewoon een deel van het zielige management.

Gepost door: daketmuugzijn | 01-03-07

Antwoord Collega's,

Indien er "rampzalige" toestanden zijn zoals sommige onder jullie beweren, laat ons dit dan weten in plaats van een verkeerd oordeel te vellen over de sociale partners. Wij staan 100% achter onze werknemers, maar breng ons dan aub ook op de hoogte indien er problemen gemaakt worden over eender wat dan ook. Wat onze laatste actie betreft, dit was een sein naar directie toe om te laten zien dat we het echt menen.Indien de directie hun belofte niet nakomt ivm flexipremie ed. zullen wij ons beraden over verdere acties, en hopelijk hebben wij jullie steun dan ook. Indien jullie nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet en spreek ons dan rechtstreeks aan, zo kunnen we jullie het best verder helpen.

Gepost door: Alex Vancauwenbergh / ACV afgevaardigde | 01-03-07

'dè vakbond', dat zijn niet wij, de délégués, dat is iedereen. Straks is het één jaar geleden dat we door de straten van Leuven trokken met 2000 mensen, waarvan ook mensen uit andere landen. Op zijn minst hadden toen de 3300 belgische personeelsleden mee op straat moeten lopen. Dàt zou een signaal geweest zijn, wat ons sterk zou gemaakt hebben. We zullen zien, bij de eerste actie, wie mee met ons aan de poort zal staan.

Gepost door: koen | 01-03-07

Inderdaad ,arme vakbond. Inderdaad , arme vakbond , als ik zie dat als er een synd.aktie is ( en dan spreek ik niet over de laatste) , mensen voor de centen kiezen ( werkwilligheid) en de delegee's alleen aan de poort laten staan. Denk misschien ook eens na over wat er nu bij volkswagen voorgevallen is. De zogezegde harde (Waalse) kern heeft onder onder druk van de "slappe" kern , hun centen gepakt en is vertrokken. Het is ook heel gemakkelijk te reageren onder een schuilnaam , zo kan iedereen zijn gal spuwen op een laffe manier . Eerlijk Uw gedacht zeggen tegen onszelf blijkt dikwijls een pak moeilijker. Ik denk ook dat er in jaren niet zo goed gewerkt is tussen de beide vakbonden als op dit moment . Het is ook een feit dat er door ons een debat op gang gekomen is over o.a. de flexibiliteitspremie , anders had niemand ooit geweten dat deze in Jupille en Hoegaarden anders werdt toegepast. Denk ook niet dat alles vanzelf gaat. Als ik zie dat wij om argumenten van de direktie inverband met de flex.premie ( = historisch in Luik) , moeten teruggaan naar verslagen van begin 1990 , kunnen jullie wel denken dat wij daar ook thuis ( onbezoldigd) heel veel tijd insteken. Wees gerust collega's , als het nodig is zullen we niet terug schrikken om aktie's te ondernemen , laat ons dan A.U.B. niet alleen aan de poort staan. Voor alles krijgt echter het overleg een kans bij ons.

Gepost door: Benny Trompet | 01-03-07

Vakbond Als gewone werknemer bij inbev, wil ik wel degelijk stellen, dat als je problemen hebt, en je hierover iemand van de vakbond aanspreekt, dat deze mensen hun uiterste best doen om je te helpen.
Ik zeg dit niet van horen zeggen, maar spreek uit ervaring. Had ik de vakbond toen niet gehad, zou ik onterecht een door directie aangepakt geweest zijn.
Bij deze nogmaals bedankt om mij toen bij te staan. Op mij kunnen jullie met of zonder actie blijven tellen.

Gepost door: M. | 01-03-07

vakbond jullie geven teveel toe ,ivm het overleg een kans geven,zoals trompetje zegt" het overleg een kans geven "
Wat moet het management achter jullie gat lachen ...We hebben ze weer liggen ,we kunnen weer wat verder doen wat we willen ,dat is de ingesteldheid van het management ! stuur dezelfde mensen die het hier voor het zeggen hebben naar luik ,en je zal wat meemaken ! daar zouden jullie als vakbond een les leren..
Want jullie aanpak is verkeerd ,je geeft ze in Leuven teveel tijd. Wij worden ook niet gespaard op de vloer,integendeel ....
LAAT ZE HET VERDOMME VOELEN WIE JULLIE ZIJN, STEUN VAN COLLEGA'S HEB JE ...

Laat zoals ik hier elders lees"Geen zand in uw ogen strooien,en Benny Trompet wees niet bang voor actie's ,er is meer aan de hand dan FK alleen !!!!

Gepost door: franky | 02-03-07

De commentaren zijn gesloten.