24-02-07

VAKBONDEN EN INBEV PRATEN OPNIEUW OVER HOEGAARDEN

 

De directie van InBev heeft tijdens onderhandelingen met de vakbonden beloofd twintig extra werknemers aan te werven om in de bottelarij in Altenaken (Hoegaarden) ook tijdens de weekends te kunnen werken. In de brouwerij van Hoegaarden komen er vijf mensen bij tot half mei. Dan zou de brouwerij definitief sluiten. De vakbonden reageren positief.

Spontane staking
Tal van onduidelijkheden over de verhuis van de brouwerij van Hoegaarden naar Jupille en de druk van de directie op de werknemers om zowel in de brouwerij als in de bottelarij overuren te presteren, waarbij overigens gedreigd werd de motivatiepremie niet uit te betalen, gaven vorige week aanleiding tot een spontane staking. De dreiging met de premie werd vorige week al ingetrokken. Vandaag werd over diverse punten klaarheid geschapen.

Dicht in mei
"Er moet meer Hoegaardenbier worden geproduceerd omdat InBev een contract sloot met Anheuser-Busch. Wat het brouwen betreft kan men in Jupille nog voldoende witbier brouwen zodat er in Hoegaarden zal moeten verder gebrouwen worden tot half mei. Als alles volgens plan verloopt zal de brouwerij van Hoegaarden dan definitief sluiten. Tot dan worden de zes huidige werknemers in de brouwerij aangevuld met vijf tijdelijken", aldus vakbondsman Dany Van Mechelen (ABVV).

Weekendwerk
Omdat men wegens de gestegen productie in de bottelarij in Altenaken zeven dagen op zeven wil gaan werken, worden er voor de periode van een jaar twintig extra werknemers aangeworven. Momenteel werken er al een zestigtal. Met deze aanwervingen wordt onmiddellijk gestart", aldus Van Mechelen. Woensdag starten de CAO-onderhandelingen om dit weekendwerk te regelen. (belga)

15:58 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

solidariteit Geachten, ik ben zelf delegee ABVV bij Flightcare, ik leef met jullie mee. Maar ik ben van mening dat het is voor eens en voor altijd moet stoppen met de economische crisis als excuus te gebruiken en dat we ons als vakbonden niet moeten laten doen. Wanneer een bedrijf op winsten draait , waarom verdomme moeten er dan werknemers afvloeien of inleveringen gebeuren.
Met wat zijn we in godsnaam bezig. Onze voorvadres hebben gevochten voor een vakbond en nu wil elke onderneming de vakbond buiten krijgen. Soms ga je er vragen bij stellen, wordt er boven ons hoofd op hoger niveau afspraken gemaakt tussen directies en vakbondstopmensen, niet de secretarissen maar de top.
Ik vind dat het tijd wordt de alle vakbonden van alle ondernemingen is samen moeten zitten en is even alles hier plat leggen. Dat het duidelijk wordt dat wij onze industrie en fabrieken hier in belgië willen houden onze werkzekerheid verzekeren, en dat daar de regering is rekening moet mee gaan houden. in plaats van via bemiddelaars de vakbonden te doen plooien.

Ik steun jullie volledig

Gepost door: Janssens Ann | 21-01-10

De commentaren zijn gesloten.