15-02-07

TROP IS TE VEEL

 

Een jaar na de zware herstructureringsgolf bij InBev is het ongenoegen en de ontevredenheid bij de werknemers bijzonder groot.

 

Het gaat over de gevolgen van de herstructureringen. Er zijn problemen met de toepassing van het sociaal plan. Er komt geen uitleg over de toekomst. Er zijn problemen in de arbeidsorganisatie, met werkdruk, overuren, te veel interim, niet uitbetalen van de flexibiliteitspremie. En juist op dat moment word de vraag gesteld om uitbreiding van weekendwerk. De directie wil de commerciële medewerkers anders gaan verlonen. Het sociaal overleg verloopt bijzonder stroef.

 

We hebben alle problemen geïnventariseerd en overgemaakt aan de directie met de vraag om oplossingen te zoeken voor deze problemen.

 

Gisteren werd de poort van de fabriek te Leuven gedurende enkele uren gesloten waardoor de distributie stilviel. Deze actie was een uiting van ongenoegen dat er leeft. Deze actie ook nodig om te laten zien dat het menens is. Wij hadden er bewust voor gekozen om niemand te informeren, omdat dit voor de directie een varassingsactie zou worden. Dit is blijkbaar ook zeer goed gelukt, aangezien niemand van de directie op de hoogte was.

Het is zeker niet uitgesloten dat er in de toekomst nog acties zullen volgen.

 

Wij rekenen hiervoor op jullie begrip en steun.

 

We houden julie zeker verder op de hoogte.

 

 

10:55 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.