15-02-07

PRATEN INBEV EN ANHEUSER-BUSCH OVER EEN FUSIE?

 

Er is er een fusie in de maak tussen de Belgisch-Braziliaanse brouwer en het Amerikaanse Anheuser-Busch, bekend van zijn Budweiser. Volgens een Braziliaans zakenblad voeren beide biergiganten alvast voorbereidende fusiegesprekken. De twee bedrijven houden het op : geen commentaar. Analisten zien alvast een strategische logica in zo'n deal.

 

InBev voert fusiegesprekken met Amerikaanse brouwer"
Volgens een Braziliaans blad zet InBev haar fusiestrategie verder.
Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev en zijn Amerikaanse sectorgenoot Anheuser-Busch voeren voorbereidende fusiegesprekken, schrijft het Braziliaanse blad Valor Economico op basis van een anonieme bron dicht bij de drie InBev-directeurs Jorge Paulo Lemann, Marcel Hermann Telles en Carlos Alberto Sicupira.

Sterke positie
Volgens het blad bevindt InBev zich in een sterkere positie om over een fusie te onderhandelen, nu zijn marktwaarde groter is dan die van Anheuser-Busch. 'Het wereldleiderschap van InBev schept ruimte voor een nieuwe fusie' titelt Valor Economico. Eind 2006 bedroeg de marktwaarde van InBev 40,3 miljard dollar en die van Anheuser-Busch 37,7 miljard. Die trend zet zich begin 2007 door.

InBev zwijgt
Volgens Valor Economico wou Randolph Baker, de CFO van Anheuser-Busch, de gesprekken niet bevestigen noch ontkennen. Idem dito bij InBev-woordvoerster Marianne Amssoms. Steeds volgens het Braziliaanse blad zijn ook SABMiller en Diageo geinteresseerd in Anheuser-Busch. Valor Economico zegt niet waar het deze informatie haalde. (belga)


 

20:19 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

fusiegeruchten zoals meestal zullen ze wel uitkomen, dit is in de lijn der verwachtingen. Normaal gezien zijn amerikanen wel erger op sociaal vlak dan europeanen, maar 't kan nooit slechter zijn dan die zuidamerikaanse slavendrijvers.

Gepost door: xxx | 15-02-07

straks gaan ze de laatste 3 belgen (hoewel 2 daarvan maar al te graag braziliaans denken) uit het ebm gooien (met enkele tientallen miljoenen euro's) en vervangen door amerikanen...

Gepost door: john wayne | 15-02-07

De commentaren zijn gesloten.