15-02-07

14 FEBRUARI 2007: EEN VALENTIJN OM NIET GAUW TE VERGETEN

 

Onze directie zal niet gauw 14 februari 2007 vergeten. De pot met syndicale / sociale problemen kookte plots over, Leuven en Hoegaarden gingen even dicht.

 

De reden werd door vakbondssecretaris Luc Gysemberg heel mooi verwoord: ‘We staken omdat de directie niet weet waarom we staken’.

 

Al sinds de buitengooioperatie van 2006 (sorry, herstructurering of efficiëntiestudie moeten we dat noemen?!) stapelen de problemen zich op. Het is niet nodig om aan de poort te komen vragen ‘Waarom staken jullie? Zijn er problemen?’. Het volstaat om de verslagen van Syndicale Delegatie arbeiders zowel als bedienden en van Ondernemingsraad na te lezen. Vooral de aangroeiende lijst ‘openstaande punten’.

 

Ja, soms krijgen we een antwoord op onze vragen, maar dat antwoord is meestal ‘Nee’. ‘Dat is ook een antwoord’, zegt de directie. Ja, als je het zo bekijkt. Maar aan de poort gaan staan, is dan de reactie dat je op dat soort antwoorden krijgt.

 

Vorig jaar werden mensen vriendelijk verzocht te vertrekken, weggepusht of gewoonweg buitengegooid. De werklast echter, bleef dezelfde, om niet te zeggen, werd alsmaar groter en complexer. De middelen werden ingekrompen om geld vrij te maken om het topmanagement nog meer te kunnen betalen.  En het blijft maar doorgaan. Maar 9000€ per maand om een villa in Tervuren te huren voor iemand die al enkele honderdduizenden euro per maand verdient, dat is geen probleem.

 

De situatie is nog nooit zo chaotisch geweest. Mochten de aandeelhouders weten hoe ‘efficiënt’ het er hier na de ‘efficiëntiestudies’ aan toe gaat, het aandeel zou wel op een lager peil circuleren.

 

Onze lokale managers kunnen zelfs niet roeien met de riemen die ze hebben. Ze hebben geen riemen meer. Er moet met de hand gepeddeld worden. Nochtans, de prauwen op de Amazonerivier worden wel met – zij het één – peddel voortgestuwd…

Wordt België leeggezogen? Of is dit gewoon ‘Regenwoudtechniek’: alle bomen kappen, het geld innen en niet denken aan de gevolgen over een paar jaar?

 

20:16 Gepost door alex Vancauwenbergh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.